En l’assemblea, els socis del Clúster han aprovat la modificació dels estatuts i del reglament de règim intern de l’entitat

L’Assemblea General Ordinària ha validat les previsions de tancament de l’any 2017 i ha aprovat el pressupost de l’any 2018, així com una modificació en la classificació dels socis que comporta una redefinició de les quotes.

El president del CEEC, Xavier Farriols, ha destacat que “el 2018, el Clúster complirà 10 anys i ens marquem aquesta data com una fita molt important per continuar creixent”.


El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) ha celebrat la segona Assemblea General Ordinària i Extraordinària de l’any 2017 a la seu de la Via Laietana, en què un nombre superior a la cinquantena de socis han aprovat la modificació dels estatuts i del reglament de règim intern de l’entitat.

En l’assemblea també s’ha aprovat una nova classificació dels socis que comporta una redefinició de les quotes d’associat.

El president del CEEC, Xavier Farriols, ha manifestat que “estem davant d’una oportunitat molt gran en el sector de l’energia eficient. Com a Clúster aglutinador del sector l’hem d’aprofitar”.  El Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya és el segon clúster amb major nombre de socis a Catalunya, amb més de 130 membres. Farriols també ha destacat les sis línies de treball de la institució: “Són la digitalització de l’energia, energies renovables i autoconsum, solucions de mobilitat intel·ligent, xarxes d’energia-smart grids, edificació eficient i eficiència industrial”. Per últim, el president del CEEC ha recordat: “El 2018, el Clúster complirà 10 anys i ens marquem aquesta data com una fita molt important per continuar creixent”

Entre els canvis en els estatuts i en el reglament de règim intern, destaca l’obligatorietat de la figura del tresorer, la possibilitat de mantenir Assemblees ordinàries en el segon semestre, la definició més exhaustiva del concepte ‘majoria qualificada’, i la possibilitat d’exercir el seu vot en Assemblea per part dels socis col·laboradors i emprenedors.

Francesc Ribera, clúster manager del CEEC, ha presentat les diverses modificacions en els estatuts i en el Reglament de Règim Intern, entre les que destaquen les noves tipologies de soci existents.

Albert Mitjà, tresorer del CEEC, ha presentat la previsió de tancament dels comptes del 2017, així com la proposta de pressupost per al 2018 que posteriorment l’assemblea ha aprovat. “Pel que fa a termes econòmics, ens hem recuperat després d’un any complicat. Volem seguir la línia que ja hem iniciat i ho aconseguirem”, ha conclòs el tresorer del Clúster. Posteriorment, Mitjà ha desglossat les noves quotes dels socis que entraran en vigor a partir de l’any 2018 i que han estat sotmeses a l’aprovació de l’assemblea que les ha referendat.

Xavier Farriols, president del CEEC, ha presentat la proposta d’activitats corresponent a l’any 2018, en què el Clúster complirà 10 anys, “fet de gran importància i que ens genera molta il·lusió”. Farriols ha dividit la tipologia de les activitats en diversos eixos: networking, formació i sensibilització, comunicació, i relacions institucionals/internacionals

L’Assemblea General Ordinària ha comptat amb la ponència de Mikel Lasa, CEO de KIC InnoEnergy Iberia, l’acceleradora més gran d’Europa en projectes de sostenibilitat i energia eficient. Lasa ha explicat que “les grans empreses s’han adonat que les start-ups tenen un gran potencial i mostren interès a promoure la col·laboració entre aquests actors de l’ecosistema sectorial”. El CEO de KIC InnoEnergy Iberia també ha mencionat la transició energètica i ha confirmat que “cal veure-la i plantejar-la des d’una visió holística”. El ponent convidat ha destacat que el ciutadà és qui ha d’estar “en el centre de qualsevol acció energètica que es dugui a terme des de l’Administració Pública i el sector privat”. Lasa ha tancat la intervenció explicant als assistents quines oportunitats pot oferir KIC InnoEnergy Iberia a les entitats associades en el Clúster d’Energia Eficient de Catalunya.