Noticias


Convocatòria Proyectos Clima 2017

Convocatòria Proyectos Clima 2017

El Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente (MAPAMA) ha publicat la convocatòria 2017 dels ajuts Proyectos Clima per a projectes de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a Espanya.

La convocatòria Proyectos Clima, publicada el 15 de març, busca promoure projectes de educció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a Espanya en els anomenats sectors difusos (no subjectes al règim europeu de comerç de drets d'emissió) com són els sectors del transport, agricultura, residencial, residus, etc.

La presentació de sol·licituds es pot realitzar fins el proper 15 de maig de 2017, amb data de finalització del projecte el 31 de desembre de 2018.

Existeixen 2 modalitats de projecte:

  • Projecte Climatradicional: correspon a una o diverses activitats definides amb data de posada en marxa concreta per a cadascuna.
  • Programa d'activitats: correspon a un programa al que es van afegint activitats paulatinament, de forma que es puguin afegir activitats similars situades en diferents punts geogràfics. El focus del programa són aquests tipus de projectes.

Les instal·lacions més representatives succeptibles d'ajut són:

  • Instal·lació de calderes de biomassa
  • Xarxes de districte mitjançant energia renovable
  • Projectes d'energia tèrmica destinats a la reducció de consum de combustibles fòssils en una instal·lació nova o ja existent.
  • Digestió anaeròbia de dejeccions ramaderes
  • Altres actualitzacions de reducció de consum d'origen fòssil.

Podeu trobar més informació sobre la convocatòria aquí.

Si en teniu dubtes o esteu interessats en presentar un projecte podeu contactar amb nosaltres.


Tornar