Noticias


El Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya i el departament de Territori i Sostenibilitat refermen la seva voluntat de col·laboració

El Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya i el departament de Territori i Sostenibilitat refermen la seva voluntat de col·laboració

La presentació del CEEC i de les línies estratègiques de Territori i Sostenibilitat i les propostes de col·laboració entre ambdues institucions centren la reunió entre el conseller, Josep Rull, i el president del clúster, Xavier Farriols. 

Barcelona, 20 de febrer del 2017 - El president del Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), Xavier Farriols, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, han refermat la seva voluntat de col·laboració en el marc d’una trobada celebrada aquesta setmana.

Durant la reunió, els representants del CEEC han explicat els projectes desenvolupats pel clúster així com les seves principals línies d’actuació. Han remarcat la importància del sector de l’energia eficient a Catalunya, que ocupa més d’11.000 treballadors i factura més de 2.000 milions d’euros, fet que representa prop de l’1% del PIB català.

El president del CEEC, Xavier Farriols, ha estat acompanyat del vicepresident de l’entitat, Alejandro Valdovinos; el tresorer, Albert Mitjà; el secretari, Quim Daura; el vocal, Pere Soria; i, el gerent  de l’entitat, Francesc Ribera. Tots ells han presentat una sèrie d’iniciatives concretes adreçades als diversos àmbits d’actuació del Departament de Territori i Sostenibilitat: el planejament urbanístic; el desenvolupament de projectes d’eficiència energètica en entorns com els polígons industrials; les infraestructures ferroviàries; els ports i aeroports de la Generalitat; les estacions de muntanya; la mobilitat sostenible; l’autoconsum; i la promoció de l’edificació sostenible. En aquesta reunió, el CEEC ha reivindicat el valor de les empreses d’aquest sector com a generadores de productes i serveis d’alt valor afegit i d’ocupació altament qualificada.

Ambdues institucions han acordat la continuïtat dels contactes i el conseller Rull, que ha estat acompanyat de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i de la directora General de Qualitat Ambiental, Mercè Rius, ha proposat noves reunions de treball per tal de desenvolupar iniciatives conjuntes. El departament de Territori i Sostenibilitat ha exposat la coincidència entre els objectius del CEEC i els de la Generalitat de Catalunya i ha indicat la seva disposició a seguir col·laborant estretament amb el Clúster.


Tornar