Què és el CEEC?

ceec-378x415.jpg

El Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) és un ens que, a través de la col·laboració entre les empreses i les entitats associades procedents dels àmbits tecnològic, de recerca, institucional, regulador, industrial, informatiu i de negoci, té per finalitat impulsar l'àmbit de l'eficiència energètica.


El CEEC es constitueix com a agrupació empresarial sense ànim de lucre que agrupa a les empreses que dins de les seves activitats ofertin, promocionin o desenvolupin productes o serveis relacionats amb l'eficiència energètica en els següents sectors: edificis, mobilitat, serveis públics, indústria i formació.

 

A diferència de les associacions o agrupacions sectorials, el nexe comú del CEEC no és el tipus de producte fabricat ni el fet de compartir el mateix mercat, sinó la voluntat dels seus integrants d'accedir a uns objectius comuns d'increment de valor del seu producte o servei per l'augment de la seva eficiència energètica i d'aprofitament de les noves oportunitats de negoci existents entorn a aquesta.

 

 

 

Els promotors

La iniciativa de la creació del CEEC parteix de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) com a conseqüència de la necessitat ja apuntada al Pla de l'Energia de Catalunya i confirmada en un primer estudi de la seva viabilitat.

Altres entitats promotores del Clúster són ACC1Ó i la Fundació Barcelona Innovació Tecnològica (b_TEC).

La creació del CEEC està en la línia d'altres projectes de referència en l'àmbit de l'energia, impulsats per l'ICAEN com, per exemple, l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) o la Plataforma Tecnològica Espanyola d'Eficiència Energètica (PTE-EE).

 

 

Les empreses impulsores

Les empreses impulsores del CEEC són ISTEM-Copcisa Industrial, Comsa-Emte, Schneider Electric, Salicrú, Circutor, Simon, Soler&Palau, Kromschroeder, Cofely i Endesa.

 

A través dels següents links podeu consultar l'última memòria d'activitats, la presentació del CEEC i les FAQs sobre Clústers:

 

Última Memòria d'Activitats

Memòria del 2010 en català, castellano, english.

Memòria del 2011 en català, castellano, english.

Memòria del 2012 en català, castellano, english.

Memòria del 2013 en català, castellano, english.

Memòria del 2014 en català, castellano, english.

Memòria del 2015 en català.